Éhes Csuka Vendégház

Poroszló története

Poroszló meghatározó vonzereje a 127 km2-es Tisza-tó, amely elsősorban az ökotúrázóknak, vízitúrázóknak, az egyéb vízi sportok kedvelőinek, a fürdőzni, strandolni vágyóknak, horgászoknak, vadászoknak nyújt megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A Tisza-tavi Madárrezervátum, mely a Világörökség része, a kikötőkből szervezett túrákon keresztül látogatható. Az üdülni és pihenni vágyók kényelmét falusi vendégházak, valamint panziók, nívós éttermek, kikötők szolgálják.

Poroszló ősi település a Tisza jobb partján. Már a honfoglalás időszakában említést tesznek arról, hogy Árpád honfoglaló seregei itt táboroztak a poroszlói Földvár alatt. A községháza szintén műemlék jellegű épület, mely a falu központjában helyezkedik el. A Graefl- család kastélya felújításra került és vendégfogadásra alkalmas.

Látnivalók Poroszlón

Poroszló vendégház A török időkben elpusztult a község monostora, elbontásra került az Árpád- korabeli templom és helyette épült meg a ma is megcsodálható Református (1793) és Katolikus templom (1797).Poroszló szálláshelyA falu Tájháza, a régi népi mesterségek és a falusi élet egy-egy pillanatát mutatja be egy eredeti nádtetős parasztházban.TanösvényA 2005-ös év nagy fejlesztését a régió ökoturizmusát illetően a Poroszlói-medencében található Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény elkészülése jelenti, melynek segítségével a vendégek 1500 m-es vízi gyalogúton (pallóúton) sétálva nyerhetnek betekintést a Tisza-tó csodálatos élővilágába. A tanösvény kikötője csónakkal közelíthető meg, és a poroszlói kikötőktől kb. 500 m-re található, de természetesen a Tisza-tó többi településének kikötőiből is szabadon elérhető egy csodálatos csónaktúra keretében.
A tanösvény folytatásaként 2010-ig megépül az Ökocentrum központi épülete, ahol 3 dimenziós mozit, emberléptékű akváriumot, erdei iskolát, kézművesudvart és ehhez kapcsolódó kikötőt alakítanak ki.

Éhes Csuka Vendégház Poroszlón

Éhes Csuka Vendégház
3388 Poroszló
Malom utca 2.
Telefon: 06-30/255-8939
06-30/585-3796
info@ehescsukavendeghaz.hu
Képek Poroszlóról

Poroszló Polgármesteri Hivatal Poroszló vendégház Poroszló szálláshely Poroszló vendégház
Poroszló szálláshely Poroszló vendégház Poroszló szálláshely Poroszló vendégház
Poroszló szálláshely Poroszló vendégház Poroszló szálláshely Poroszló vendégház

Éhes Csuka Vendégház | Sitemap | Valid XHTML 1.0 | CSS 2.0